Російські Ту-160 пролетіли до Іспанії повз п'ять країн Європи

Російські Ту-160 пролетіли до Іспанії повз п'ять країн Європи

Укрінформ
Два російські бомбардувальники Ту-160 супроводжували винищувачі чотирьох європейських країн у міру їх просування з боку Норвегії в напрямку північної частини Іспанії та назад.

Про це повідомляє ВВС.

Військові Норвегії, Британії, Франції та Іспанії піднімали в повітря свої винищувачі в міру того, як російські літаки наближалися до повітряних кордонів кожної з цих країн.

Інцидент мав місце ще 22 вересня, проте подробиці стали відомі лише нещодавно, коли французьке міністерство оборони оприлюднило відповідну заяву.

Військові Норвегії першими виявили пару російських бомбардувальників біля північного кордону країни. По тривозі в повітря підняли два винищувачі підняті F-16, які супроводили російські літаки в сторону півночі Шотландії.

Після цього Британія підняла в повітря винищувачі "Тайфун". Потім російські бомбардувальники перехопили два французькі винищувачі "Рафаль".

Нарешті Іспанія була змушена відправити два своїх літаки F-18 на північ від Більбао. Після цього російські літаки здійснили розворот і рушили в зворотному напрямку.

Нагадаємо: раніше Ісландія поскаржилася, що російські Ту-160 в той же день пройшли в небезпечній близькості від цивільних повітряних суден. А Іспанія зазначила, що під час цього інциденту російський бомбардувальник залітав південніше, ніж будь-коли до того.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-