Російські бомбардувальники

Російські бомбардувальники "лякали" ісландський пасажирський літак – ЗМІ

Укрінформ
Два російські бомбардувальники Ту-22М пролетіли поряд з пасажирським літаком, який прямував з Рейк’явіка до Стокгольма.

Про це повідомляє видання mbl.is

«Надзвукові російські бомбардувальники далекої дальності пролетіли прямо під ісландським пасажирським літаком на шляху від міжнародного аеропорту Кефлавік в Ісландії до Стокгольму, Швеція, в четвер», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що інцидент стався у зоні повітряного контролю Ісландії неподалік від межі зони повітряного контролю Норвегії.

За даними джерел видання, у НАТО відстежували політ бомбардувальників. Імовірно, вони бути типу Ту-22M, літаки полетіли в бік Іспанії, після чого розвернулися і полетіли у бік Росії.

Бомбардувальники, здатні нести ядерні ракети і розвивати надзвукову швидкість, летіли з вимкненими передавачами і перед цим не надали плану польоту. 

Зазначається, що коли російські бомбардувальники наблизилися до пасажирського літака на відстань 55 миль, центр контролю за польотами Ісландії зв’язався з капітаном лайнера і попередив про бомбардувальники.

Капітан намагався зв’язатися з екіпажами бомбардувальників, однак його спроби були марними. За його словами, бомбардувальники пролетіли біля пасажирського літака на відстані 15 миль, при цьому вони знаходилися нижче.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-