Українці Австралії вимагають покарання винних у катастрофі МН17

Українці Австралії вимагають покарання винних у катастрофі МН17

Укрінформ
Українська громада Австралії вважає, що після оприлюднення результатів розслідування Об’єднаної слідчої групи є всі підстави притягнути винних до відповідальності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це акт убивства. Дехто намагався перевести це розслідування у політичну площину, однак це далеко не так. Ті, хто перебував на борту MH17 та їхні сім'ї, разом із міжнародним співтовариством, заслуговують відповіді. Це те, що необхідно зробити", - вважає голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів.

На його думку, докази, оприлюднені під час оголошення результатів розслідування, є незаперечними.

"Джерела було ідентифіковано, є відео повернення, телефонні перехоплення прозоро вказують на те, що ракетний комплекс "Бук" прибув із Росії. Є докази того, що він був доставлений з РФ, застосований та знову повернувся до Росії, поки російська влада вперто намагалася каламутити воду. Зараз настав час для президента Путіна не тільки брати на себе відповідальність, а й зупинити пропаганду і явну брехню. Тут чітко видно де чорне, а де біле – і змішати ці кольори, зробити все сірим у цьому випадку не вдасться", - впевнений голова СУОА.

Романів також додав, що думки і молитви української громади Австралії, як і раніше, із сім'ями і родичами тих, хто загинув 17 липня 2014, перебуваючи на борту MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-