Росія скинула на Алеппо вакуумні бомби - ЗМІ

Росія скинула на Алеппо вакуумні бомби - ЗМІ

Укрінформ
В результаті авіаудару по підконтрольним опозиції районам Алеппо в Сирії загинули шість мирних жителів, в тому числі жінки і діти.

Як повідомляє турецьке агентство Анадолу, поранення отримали 19 осіб.

"Представник сил цивільної оборони Алеппо Махмуд Алуш в бесіді з кореспондентом «Анадолу» повідомив, що ВКЗ Росії скинули «вакуумні бомби» на житловий масив Мешхед в Алеппо", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Сирії урядові війська 27 вересня почали наземну операцію по відновленню контролю над оточеним містом Алеппо, де зараз знаходиться близько 250 тис. цивільних.

Сили сирійського президента Башара аль-Асада зайняли центр міста, повідомляє Радіо Свобода. За повідомленням державного телебачення Сирії, війська аль-Асада, взяли під контроль квартал Фарафра, а головні бої йдуть біля історичного центру міста.

Нагадаємо: 20 вересня гумконвой ООН потрапив під авіаудари в Сирії, загинули 12 осіб. США звинуватили в атаці Росію. Крім того, міжнародні розслідувачі з Bellingcat заявили, що на фотографіях, які були зроблені на місці знищення колони з гумпомощью, можна побачити частини російських авіабомб.

Сирійська армія 22 вересня анонсувала операцію по відновленню контролю над східною частиною Алеппо. Це сталося на наступний день після припинення перемир'я, досягнутого за посередництва Росії і США. Обидві сторони звинуватили один одного в припиненні режиму тиші.

Після цього сирійська і російська авіація наносили удари по східних передмістям Алеппо, в результаті чого, за повідомленнями спостерігачів з прав людини у Сирії, загинули понад 200 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-