Шпиталі Алеппо переповнені пораненими - ЗМІ

Шпиталі Алеппо переповнені пораненими - ЗМІ

Укрінформ
Польові шпиталі у сирійському Алеппо переповнені внаслідок інтенсивних бомбардувань міста ВКС Росії та авіацією режиму і не можуть приймати поранених.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Внаслідок авіаударів, що тривають більш як тиждень, загинуло понад 400 і поранення дістали 1585 цивільних осіб", - йдеться у повідомленні.

За словами Аріфа Арафа, лікарі польового шпиталю Омер, який знаходиться у підконтрольному опозиції районі Алеппо, після закінчення режиму припинення вогню російська авіація скидає на місто бомби великої руйнівної сили.

Він також додав, що напередодні у госпіталь були доставлені 52 людини, які постраждали внаслідок бомбардувань, стан яких в цілому оцінюється як критичний.

"Сьогодні бомбардувалася територія, прилегла до госпіталю. Зруйновано чимало споруд. Оскільки бомбардування припало на робочі години, поранення дістали багато цивільних осіб", - сказав Араф.

За словами лікарів, всі польові шпиталі в Алеппо переповнені.

"Переповнені операційні зали, відділення швидкої допомоги. В жодному госпіталі немає порожнього ліжка. Крім того, гостро відчувається брак медикаментів, не працює частина медичного обладнання. Через облогу ми не можемо вивезти з міста тяжкопоранених. Багатьом потрібна кров для переливання", - підкреслив Араф.

Режим припинення вогню, оголошений у Сирії за ініціативою США і Росії, продовжився з 12 по 19 вересня. Потім ВКС Росії та авіація режиму почали піддавати інтенсивним бомбардуванням підконтрольні опозиції райони Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-