США готові говорити з РФ щодо Сирії лише в рамках Женевських домовленостей

США готові говорити з РФ щодо Сирії лише в рамках Женевських домовленостей

Укрінформ
Глава Державного департаменту США Джон Керрі відкритий для діалогу з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим щодо мирного врегулювання ситуації в Сирії, однак лише за умови дотримання домовленостей, досягнутих в Женеві.

Це зазначив під час брифінгу у вівторок у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Завжди є плани (щодо продовження діалогу, - ред.) Я не можу зараз точно говорити, чи заплановані у них (Керрі і Лаврова, - ред.) переговори впродовж наступних 24-х годин, але я точно знаю, що держсекретар відкритий для міністра закордонних справ Лаврова", - зауважив представник Держдепу.

Він підкреслив, що американська сторона зацікавлена в збереженні цього каналу спілкування відкритим. Водночас Тонер наголосив, що Вашингтон "настійно закликає" Росію і режим зупинити атаки на цивільні помешкання в Алеппо.

"Ми повинні побачити певні заходи, запропоновані Росією, а також з боку режиму, щоб змінити обстановку на землі", - сказав представник Держдепу, підкресливши, що йдеться, в першу чергу, про ситуацію в Алеппо.

"Ми продовжуємо виступати за імплементацію Женевської угоди як найкращого шляху вперед", - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-