Сенатори закликали Обаму припинити домовлятися з Асадом і Путіни

Сенатори закликали Обаму припинити домовлятися з Асадом і Путіни

Укрінформ
Сенатори-республіканці Джон Маккейн і Ліндсі Грем жорстко розкритикували дипломатичні підходи "без важелів" адміністрації Обами щодо врегулювання ситуації в Сирії та закликали президента "зробити кроки", щоб припинити війну.

Про це йдеться у спільній заяві двох законодавців, оприлюдненій в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Політика президента Обами в Сирії продовжує доводити жахливе підтвердження визначення Ейнштейна про божевілля: робити те саме знову і знову, чекаючи різні результати", - наголошується в документі.

Кривава бійня в Сирії продовжується, режим припинення вогню зруйновано, констатували сенатори.

"Скільки лікарень, ринків, шкіл, а також дитячих майданчиків мають розбомбити російські і сирійські літаки, перш ніж ми зрозуміємо, що Путін і Асад не зацікавлені у припиненні насильства? Скільки складів з продовольством та гуманітарних конвоїв ООН вони повинні знищити, перш ніж ми зрозуміємо, що Путін і Асад не зацікавлені в наданні допомоги нужденним?"- йдеться в заяві.

Законодавці підкреслили, що після загибелі понад 400 тис. цивільних сирійців зрозуміло, що Росія і Сирія не зацікавлені в дипломатії.

"Путін і Асад не хочуть бути посередниками миру. Вони хочуть виграти війну. І бездіяльність американської сторони допомагає їм зробити це", - наголосили представники Сенату.

Дипломатія за відсутності важелів є рецептом поразки, йдеться в заяві Маккейна і Грема.

"Поки Сполучені Штати не будуть готові зробити кроки, щоб зміни умови на місцях у Сирії, війна, терор, потоки біженців, а також нестабільність продовжуватимуться", - наголошується в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-