Американські конгресмени закликали Путіна зупинити своїх хакерів

Американські конгресмени закликали Путіна зупинити своїх хакерів

Укрінформ
Конгресмени з Демократичної партії США на засіданні комітетів із розвідки звинуватили Росію в спробі вплинути за допомогою хакерства на заплановані на 8 листопада президентські вибори у Сполучених Штатах.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сенатор Дайан Файнштейн і член Палати представників Адам Шифф заявили, що "на підставі отриманих повідомлень ми дійшли висновку, що російські спецслужби докладають серйозних і узгоджених зусиль для впливу на вибори у США".

"Ми не бачимо ніякого іншого обгрунтування поведінки росіян", - додали конгресмени і закликали президента Росії Володимира Путіна "наказати припинити цю діяльність".

За повідомленням Reuters, адміністрація Обами вважає, що дві російські спецслужби, армійське Головне розвідувальне управління та Федеральна служба безпеки, стоять за останніми кібератаками, які стали частішими й нахабнішими.

Різноманітність хакерських атак, метою яких є як Національний комітет Демократичної партії, так і орієнтовані на республіканців колишні дипломати, змусила американських чиновників дійти висновку, що мета Росії полягає не просто в просуванні якогось із кандидатів на виборах 8 листопада, але в дискредитації виборів і демократії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-