Генерал ВПС США: Росія є однією з найбільших загроз

Генерал ВПС США: Росія є однією з найбільших загроз

Укрінформ
Кандидат на посаду командувача Стратегічним командуванням США генерал військово-повітряних сил Джон Гайтен вважає Росію однією з найбільших загроз національній безпеці США поруч з Китаєм, КНДР і Іраном.

Це він зазначив у відповідях на запитання Комітету Сенату США з питань Збройних сил, який розглянув цього тижня його кандидатуру на керівну посаду.

"Загрози є численними і складними", - відповів генерал на прохання визначити найбільші загрози для США сьогодні.

За його словами, це "триваюче поширення асиметричних методів, безпрецедентне поширення передових технологій, в тому числі досягнень у сфері балістичних ракет, виклики і загрози в космосі й кіберпросторі, розгортання інших нових систем сучасної зброї, а також найбільше – це провокаційна й дестабілізуюча поведінка потенціальних противників, таких як Росія, Китай, Північна Корея і Іран".

Окремо генерал підкреслив, що стурбований "зростаючими кіберможливостями таких державних суб'єктів, як Росія і Китай, а також недержавних суб'єктів". Це, за його словами, може використовуватися "для мерзенних цілей", і в майбутньому такі загрози лише посилюватимуться.

Коментуючи своє ставлення до ядерного потенціалу Росії, Гайтен зауважив, що РФ намагається активно розвивати його, здійснюючи великі інвестиції та модернізуючи стратегічні і нестратегічні ядерні озброєння.

"На додаток до розвитку ядерного потенціалу, Росія ще розвиває нові регіональні та стратегічні підходи, а також декларує та демонструє свою здатність до розгортання", - зауважив генерал. Він також підкреслив, що все це, а також посилення військової доктрини Росії разом "викликають занепокоєння" у Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-