Брюссель розгляне заявку Боснії і Герцеговини на вступ до ЄС

Брюссель розгляне заявку Боснії і Герцеговини на вступ до ЄС

Укрінформ
Європейський Союз прийняв заявку Боснії і Герцеговини на членство.

Рада Європейського Союзу у своєму висновку щодо заявки країни підтвердила, що "майбутнє Західних Балкан у Європейському Союзі", повідомляє Deutsche Welle.

У документі Рада ЄС наголошує, що прогрес кожної держави на шляху до ЄС залежить від її індивідуальних зусиль, спрямованих на те, щоб відповідати критеріям для вступу, а також дотримуватись процесу стабілізації та асоціації, який проходять країни, що висловили бажання приєднатися до ЄС.

Європейська Комісія визначить, чи відповідає Боснія і Герцеговина критеріям, щоб отримати статус держави-кандидата на членство, цей процес займе близько року, а також визначить, яким критеріям країні слід буде відповідати, щоб набути повноцінного членства. Єврокомісія, зокрема, оцінить економіку країни, дотримання у ній прав людини і принципів верховенства права, а також інших зобов'язань, які беруть на себе країни-члени.

Прем'єр-міністр Боснії і Герцеговини Деніс Звіздіч заявив, що прийняття Євросоюзом заявки його країни стало "історичним моментом для європейського шляху і європейського майбутнього" країни. "Це справді одна з найкращих новин для Боснії і Герцеговини, особливо для молодих людей", - зазначив він.

Нагадаємо, заявку на членство в ЄС Боснія і Герцеговина подала у лютому 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-