У Брюсселі протестували проти торговельних угод зі США та Канадою

У Брюсселі протестували проти торговельних угод зі США та Канадою

Фото
Укрінформ
Тисячі демонстрантів вийшли на вулиці центру Брюсселя на знак протесту проти укладення угоди щодо Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP) між ЄС і США, а також угоди щодо торгово-економічного співробітництва ЄС і Канади (CETA). 

Про це повідомляє DW

На думку демонстрантів, серед яких були, зокрема, представники профспілок, соціальних організацій, груп із захисту прав людини та пересічні громадяни, угоди зі США і Канадою порушуватимуть права європейських працівників та споживачів, а також підірвуть захист довкілля у ЄС. "Ми виступаємо проти цих торговельних угод, оскільки вони становлять загрозу для довкілля, для здоров'я, для трудового законодавства, і вони нададуть занадто широку владу мультинаціональним корпораціям", - зазначив речник Greenpeace Europe Марк Бреді.

За даними організаторів, в акції взяло участь від 10 до 15 тисяч осіб. Поліція наводить значно меншу цифру - 6 тисяч учасників, повідомляє Reuters.

17 вересня з аналогічними вимогами понад 100 тисяч демонстрантів вийшли на вулиці кількох міст Німеччини, а також в інших європейських країнах. Очікується, що у п'ятницю, 23 вересня, міністри торгівлі країн ЄС обговорюватимуть угоди TTIP і CETA під час неформальної зустрічі у Братиславі.

Фото: picture-alliance/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-