США переглянуть взаємодію з РФ через обстріл гумконвою в Сирії – Держдеп

США переглянуть взаємодію з РФ через обстріл гумконвою в Сирії – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив обурення обстрілом гуманітарного конвою ООН під Алеппо, який могли вчинити літаки сил Асада або російського контингенту, та пригрозив переглянути підходи в подальшому діалозі з Москвою.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій ввечері понеділка речником Державного департаменту США Джоном Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати обурені повідомленнями про те, що поблизу Алеппо була обстріляна колона гуманітарної допомоги", - наголошується в документі.

При цьому зазначається, що понад тиждень США закликали Москву "виконати зобов'язання, взяті нею в Женеві з метою полегшення безперешкодного доступу гуманітарної допомоги для сирійського народу". Та понад тиждень сирійський режим неодноразово відмовляв цим конвоям ООН у в'їзді, не дозволяючи їм доставляти таку необхідну їжу, воду й медикаменти доведеним до відчаю сирійським громадянам, констатували в Держдепі.

Тільки в понеділок режим Асада, нарешті, надав дозвіл на просування деяким конвоям.

"Пункт призначення цього конвою був відомий сирійському режиму і Російській Федерації, однак ці працівники місії допомоги були вбиті у спробі довезти допомогу сирійському народу", - підкреслили в Вашингтоні.

Сполучені Штати висловили намір порушити це питання безпосередньо перед Росією.

"З огляду на кричуще порушення режиму припинення бойових дій, ми переглянемо майбутні перспективи співпраці з РФ", - заявили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-