У Сирії розбомбили гумконвой ООН

У Сирії розбомбили гумконвой ООН

Укрінформ
У Сирії під обстріл потрапив гуманітарний конвой ООН, повідомляють про щонайменше 12 загиблих.

За інформацією ООН, щонайменше 18 вантажівок з гуманітарною допомогою потрапили під бомбардування, повідомляє Euronews.

"Вантажівки прямували до Алеппо. Офіційних даних щодо кількості загиблих наразі немає, проте за інформацією Спостережної місії сирійських активістів, загинули щонайменше 12 людей. За даними місії, бомбардування вели російські військові або сили сирійського уряду", - йдеться у повідомленні

Американська сторона поки не видала офіційного повідомлення, втім у розмові з журналістами двоє представників адміністрації США в понеділок зазначили, що цей удар не свідчить про те, що сирійський режим і російська сторона прагнуть зберегти перемир'я в Сирії.

Чиновники підкреслили, що ця атака могла бути проведена лише силами Башара Асада або його російськими союзниками.

"Росіяни взяли на себе відповідальність утримуватися від таких дій, але вони також несуть відповідальність і за те, щоб запобігати таких акцій і з боку (сирійського – ред.) режиму", - зауважив один із представників американської адміністрації.

Так чи інакше, зазначив він, Москва зараз має чітко продемонструвати, що віддана мирному процесу.

При цьому в Вашингтоні поінформували, що держсекретар Джон Керрі має намір обговорити ситуацію з міністром закордонних справ РФ Лавровим.

Нагадаємо: США та Росія домовилися про перемир’я у Сирії 12 вересня, однак вже 19 вересня урядова армія оголосила про вихід з перемир'я та почала бомбардувати квартали сирійського Алеппо, які займає опозиція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-