Навальний показав таємну дачу Медведєва

Навальний показав таємну дачу Медведєва

Відео
Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував дослідження, присвячене дачі прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Йдеться про садибу Міловка, розташовану за кілометр від центру міста Плесо Івановської області, повідомляє Meduza.

Про те, що в Міловку регулярно приїжджає Медведєв з родиною, було відомо раніше, однак фотографії резиденції, оточеної шестиметровим парканом, ніколи не публікувалися — лише фотографії паркана.

У блозі Навального опубліковані зйомки резиденції з повітря. Опозиціонер стверджує, що площа комплексу — не два гектари, як стверджували ЗМІ, а 80. На території знаходяться приватна пристань (ділянка розташована біля Волги), гірськолижний схил, три вертолітні майданчики, кілька будинків, готель, інші будівлі та паркові об'єкти, включаючи дошку для гігантських шахів і будиночок для качечки.

Сама історична садиба Міловка слугує головним будинком і обнесена додатковим внутрішнім парканом. Вартість реставрації садиби та будівництва решти комплексу у ФБК оцінили в 25-30 мільярдів рублів.

За твердженням ФБК, територію придбав фонд "Дар" на гроші, надані акціонерами компанії "Новатек" (33 мільярди, виділені на благодійність). Із цих же засобів була сплачена реставрація садиби і будівництво інших об'єктів. Фонд "Дар", пише Навальний, тісно пов'язаний з дружиною Медведєва Світланою, а керівником наглядової ради фонду був однокурсник прем'єр-міністра Ілля Єлісєєв.

Після 2011 року комплекс був переданий Фонду зі збереження історико-культурної спадщини. Дача, таким чином, не є власністю Медведєва, проте прем'єр-міністр регулярно там відпочиває, що підтверджується геотегами його фотографій в інстаграмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-