У Меркель закликали не ототожнювати всіх біженців з терористами

У Меркель закликали не ототожнювати всіх біженців з терористами

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ ФРН Томас Де Мезьєр похвалив спецслужби і своїх підлеглих за те, що вони змогли запобігти кривавим терактам в країні і знову закликав не ототожнювати всіх біженців, які прибувають до країни, з терористами.

Про це він заявив на брифінгу, коментуючи проведену вранці 13 вересня операцію, під час якої було заарештовано троє можливих бійців ІДІЛ, які прибули до Німеччини під виглядом біженців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Співробітники спецслужб сьогоднішніми арештами на щастя змогли запобігти загрозі, яка могла йти від трьох затриманих", - сказав глава МВС.

За його словами, вжиті заходи "свідчать, що спецслужби напоготові і готові до дії". Де Мезьєр наголосив, що поліція і спецслужби дуже уважно ставляться до всіх сигналів, що надходять як усередині країни, так і від зарубіжних колег.

Він визнав, що "ситуація з безпекою в Німеччині залишється серйозною", деякі злочинці проникають до країни незаконні шляхом через конспіративні мережі, спецслужби постійно отримують сигнали про те, що в групі біженців можуть бути "поодинокі потенційні терористи". При цьому він наголосив, що "неправильно всіх біженців підозрювати", нагадавши, що йдеться про сотні тисяч людей.

Міністр запевнив, що свідчень і доказів, у тому числі й отриманих шляхом відстежування комунікацій протягом багатьох місяців, досить, але відмовився називати такі, пославшись на таємницю слідства.

Як повідомлялося раніше, у вівторок уранці в ході антитерористичної операції в Шлезвіг-Гольштайні було затримано троє сирійців віком від 17 до 26 років, яких Генеральна прокуратура підозрює в тому, що вони прибули в Німеччину на завдання "Ісламської держави". Вони потрапили до Німеччини через Туреччину і Грецію на судні з біженцями в листопаді 2015 року з паспортами, виготовленими ІДІЛ, великою сумою грошей і засобами комунікації.

Фото: euractiv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-