У Німеччині арештували трьох ймовірних ісламістів

У Німеччині арештували трьох ймовірних ісламістів

Укрінформ
Німецька поліція під час спецоперації заарештувала трьох ймовірних учасників терористичного угруповання "ІДІЛ".

 Про це інформує видання Spiegel.

"Під час антитерористичної операції у Шлезвіг-Гольштайні було затримано троє сирійців, яких Генеральна прокуратура підозрює в тому, що вони прибули (до Німеччини) за завданням "Ісламської держави", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про сирійців віком від 17 до 26 років. Повідомляється, що вони прибули до Німеччини через Туреччину і Грецію у листопаді 2015 року з паспортами, виготовленими "ІДІЛ", були забезпечені великою сумою грошей, мобільними телефонам зі специфічними програмами для комунікації. Потрапили в Європу вони судном з біженцями, ймовірно з іншими терористами, двоє з яких підірвали себе під час теракту на стадіоні в Парижі 13 листопада і ще двоє були затримані на початку грудня у Франції.

За даними прокуратури, ці троє або мали вже завдання і повинні були чекати подальших розпоряджень, або просто мали чекати інструкцій. Втім, конкретних звинувачень поки що не висунено. Триває обшук їх житла.

У спецоперації у вівторок вранці було задіяно більш як 200 бійців сил спеціального призначення, федеральної поліції та поліції кількох федеральних земель.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-