У Нью-Йорку відкривається 71 сесія Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку відкривається 71 сесія Генасамблеї ООН

Укрінформ
У вівторок, 13 серпня, в штаб-квартирі ООН стартує 71-а сесія Генеральної асамблеї ООН – головного дорадчого, директивного та представницького органу Організації.

Офіційна церемонія відкриття сесії запланована на 15.00 за місцевим часом (22.00 за Києвом), передає власний кореспондент Укрінформу.

У попередньому порядку денному 71-ї сесії ГА ООН визначено 170 питань, які розподіляються на шість тематичних напрямів.

Зокрема, розглядатимуться можливості сприяння поступальному економічному зростанню; підтримки миру й безпеки; розвитку Африки; заохочення прав людини; координації зусиль гуманітарної допомоги; сприяння правосуддю й міжнародному праву; роззброєння; контролю над наркотиками, попередження злочинності та інші питання.

За традицією, в перший день сесії буде офіційно призначений голова Генасамблеї та керівництво комітетів, повноваження яких продовжуватиметься протягом року. На попередніх голосуваннях головою ГА ООН на 71-й сесії обрано постійного представника Фіджі при ООН Пітера Томсона.

Засідання високого рівня з питань біженців і мігрантів відбудеться наступного тижня, 19 вересня. У вівторок, 20 вересня пройдуть загальні дебати за темою "Цілі у сфері стійкого розвитку: спільні зусилля з перетворення нашого світу".

Очікується, що делегацію України, яка працюватиме на 71-й сесії ГА ООН наступного тижня, очолить Президент України Петро Порошенко.

Загалом же участь в сесії Генасамблеї ООН візьмуть делегації зі 193 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-