Україна подасть позов проти РФ до трибуналу ООН

Україна подасть позов проти РФ до трибуналу ООН

Укрінформ
Україна вже цього тижня подасть позов до Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо порушення Російською Федерацією відповідної конвенції.

Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перший великий позов буде саме цього тижня, він стосується конвенції з морського права. Він є всеохоплюючим, оскільки включає в себе такі фундаментальні питання, як використання морського простору, порушення екологічної безпеки, а також об’єкти культурної спадщини", - заявив міністр.

Глава МЗС зазначив, що Україна буде звинувачувати Росію у порушенні ключових міжнародних конвенцій.

"Перша конвенція – це конвенція із заборони фінансування тероризму, друга - конвенція із заборони расової дискримінації. Ми маємо провести чітку процедуру двосторонніх консультацій і лише потім переходити або до арбітражу, або до подання до Міжнародного кримінального суду", - заявив він.

Клімкін також зазначив, що в рамках цих конвенцій українська сторона вимагатиме і відповідні компенсації від РФ.

"Будь-який позов, який здійснюється в рамках цих конвенцій, зокрема, по конвенції з морського права, передбачає три стадії: права, реституцію цих прав і компенсацію. І, звичайно, ми дійдемо до компенсації", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-