Повернення блудного сина: Сноуден проситиме пробачення у Обами

Повернення блудного сина: Сноуден проситиме пробачення у Обами

Укрінформ
Колишній співробітник Центрального розвідувального управління (ЦРУ) і Агентства національної безпеки (АНБ) США Едвард Сноуден розповів, що збирається у майбутньому залишити Росію.

Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times.

"Я сплю в Росії, але я живу в різних частинах світу. Мене мало що пов'язує з Росією. Це свідомо, тому що, як би божевільно це не звучало, я все ще планую виїхати", - сказав Сноуден.

Він відзначив, що попри те, що продовжує говорити англійською мовою, у змозі замовити їжу в ресторані російською.

За словами Сноудена, він живе в основному за північноамериканським часом, оскільки робота його зосереджена в онлайні. На даний момент колишній агент проводить публічні лекції в інтернеті, займається розробкою інструментів для забезпечення безпеки журналістів у мережі, тим самим заробляє на життя.

В інтерв'ю Сноуден розповів, що наразі його американський адвокат Бен Візнер готує звернення до президента США Барака Обами із закликом пробачити Сноудена, перш ніж глава держави піде у відставку зі своєї посади.

Як повідомлялося, на початку червня 2013 року Сноуден передав газетам The Guardian і The Washington Post секретну інформацію Агентства національної безпеки, що стосується тотального стеження американських спецслужб за інформаційними комунікаціями між громадянами багатьох держав по всьому світу за допомогою існуючих інформаційних мереж і мереж зв'язку.

За даними закритої доповіді Пентагону, Сноуден викрав 1,7 млн секретних файлів, більшість документів стосуються "життєво важливих операцій американської армії, флоту, морської піхоти і військово-повітряних сил".

У зв'язку з цим, у США 14 червня 2013 року Сноудену заочно пред'явлено звинувачення у шпигунстві та викраденні державної власності, він був оголошений американською владою у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-