Сноуден так і не отримав від Норвегії гарантій невидачі США

Сноуден так і не отримав від Норвегії гарантій невидачі США

Укрінформ
Норвезький суд відмовив колишньому співробітнику спецслужб Едварду Сноудену у гарантії невидачі США у випадку його перебування на території цієї країни.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на рішення районного суду Осло, який розглядав клопотання.

«Районний суд Осло постановив, що позов Едварда Сноудена до Держави стосовно екстрадиції повинен бути відхиленим», - йдеться у заяві суду.

Як пише агентство, Сноудена було запрошено до Норвегії для вручення премії свободи слова місцевим відділенням письменників групи PEN International. Втім, адвокати вирішили спершу отримати від Норвегії гарантії невидачі Сноудена США за міжнародним ордером.

«Суд Осло постановив, що національні закони стосовно екстрадиції стосуються лише осіб, які перебувають на території країни, тож органи юстиції не можуть ухвалити рішення стосовно видачі громадянина, який проживає закордоном», - пояснює Reuters.

За словами Йона Вессель-Ааса, який представляє Сноудена, рішення суду буде незабаром оскаржено.

«На наше переконання, суд підійшов до справи надто формально», - сказав він, додавши при цьому, що  США ще не зверталися до Норвегії із позов про екстрадицію, але обов’язково зроблять це, якщо Сноуден відвідає країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-