Санкції США

Санкції США "дисонують" з переговорами Путіна і Обами – Кремль

Укрінформ
У Кремлі прокоментували розширення санкційного списку США. За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, рішення Вашингтона не сприяє розвитку відносин між країнами.

Про це повідомляє РІА Новости.

Відповідаючи на питання про можливу реакцію Росії на дії США, Пєсков заявив, що Москва в цьому питанні виходить з принципу взаємності.

"Поки детально не можу сказати. Я ще раз можу повторити тільки, що, безумовно, в санкционных справах головний принцип, з якого ми виходимо, — це принцип взаємності", - заявив він.

Пєсков додав, що Москва проаналізує сформовану обстановку. За його словами, розширення санкційного списку "жодним чином не сприяє розвитку наших відносин".

Прес-секретар Путіна також нагадав, що в понеділок у Китаї пройшли переговори президентів Росії і США. Він висловив жаль з приводу того, що зустріч двох лідерів на саміті G20 була "обрамлена" розширеннями санкцій з боку Вашингтона.

"Це серйозно дисонує з темами, що стосуються можливої взаємодії в чутливих сферах, про які йшлося на зустрічі двох президентів", — додав Пєсков.

Нагадаємо, Міністерство торгівлі США на 81 пункт розширило перелік компаній і організацій, що підпадають під санкції через конфлікт в Україні. Зокрема, список поповнили 11 компаній російського "оборонпрома", 51 підконтрольна "Газпрому" компанія, 18 - в окупованому РФ Криму, а також так званий "Комітет порятунку України", що базується в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-