США знову розширили санкції проти РФ

США знову розширили санкції проти РФ

Укрінформ
Сполучені Штати Америки прийняли рішення розширити список російських компаній, що підпадають під санкції у зв'язку з роллю Росії в конфлікті на сході України та анексією Криму.

Повідомлення про розширення санкцій опубліковане на сайті урядового видання Federal Register, рішення має набути чинності 7 вересня.

У нових санкціях США мова йде про декілька десятків компаній, 50 з яких підконтрольні російському держконцерну Газпрому. Під санкціями виявилися, зокрема, підрядники на будівництво Керченського мосту. Це "СГМ-міст", генеральний підрядник будівництва та дочірнє підприємство компанії "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга, а також компанія "Мостотрест", яка виступила як субпідрядник будівництва. Під санкції потрапив і замовник будівництва Керченського мосту - компанія "Тамань" Федерального дорожнього агентства.

Вперше під санкціями США виявилися і 11 компаній-виробників електроніки, яку можливо використовувати для потреб військової промисловості.

Нагадаємо: хвиля санкцій, прийнятих проти Росії низкою провідних держав світу та міжнародними організаціями, була викликана військовим втручанням Москви в Україні у лютому 2014 року. З тих пір США і Євросоюз кілька разів приймали антиросійські санкції. Москва на це відреагувала антизахідними санкціями, ввівши заборону на імпорт продовольства з країн ЄС, США, Норвегії, Канади та Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-