Влада Туреччини конфіскувала запис інтерв'ю з міністром спорту

Влада Туреччини конфіскувала запис інтерв'ю з міністром спорту

Укрінформ
Незабаром після запису журналістом Мішелем Фрідманом (Michel Friedman) в Анкарі жорсткого телевізійного інтерв'ю з міністром у справах молоді та спорту Туреччини Акіфом Чагатайєм Киличем для програми медіакомпанії Deutsche Welle Conflict Zone турецька сторона конфіскувала відзнятий матеріал.

Про це повідомляється на сайті самого видання. 

Як зазначається, бесіду було записано у понеділок, 5 вересня, у стінах міністерства. Інформація про теми, які повинні були бути порушені в програмі, була доведена до відома співробітників відомства заздалегідь.

Фрідман обговорив зі своїм співрозмовником спробу держперевороту в ніч на 16 липня, масові чистки і арешти, що стали її наслідком, ситуацію зі свободою слова у Туреччині, а також положення жінок у турецькому суспільстві. Міністра також попросили прокоментувати ряд заяв президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з цього приводу.

«Після інтерв'ю, коли Акіф Чагатай Килич вже залишив місце зйомки, прес-секретар міністерства несподівано оголосив, що медіакомпанії Deutsche Welle заборонено оприлюднювати інтерв'ю. Незважаючи на протести ведучого і команди журналістів DW, всі відзняті матеріали були конфісковані у них співробітниками міністерства у справах молоді та спорту», - йдеться у повідомленні.

Генеральний директор DW Петер Лімбург (Peter Limbourg) засудив дії турецької влади: "Це - нове кричуще порушення свободи ЗМІ у Туреччині. Те, що ми спостерігаємо, фактично є актом примусу з боку турецького керівництва. Це не має нічого спільного з принципом верховенства закону і демократії".

Негайно після інциденту медіакомпанія DW кілька разів зверталася до міністерства у справах молоді та спорту, а також до Головного турецького управління у справах преси та інформації і вимагала повернення знятого відео. Відповідь міністерства, між тим, залишалася незмінною: згоду на оприлюднення матеріалів надано не було.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-