Меркель назвала пріоритети головування Німеччини у G20

Меркель назвала пріоритети головування Німеччини у G20

Укрінформ
Одним з пріоритетів головування Німеччини у "великій двадцятці" наступного року стане поліпшення інвестиційної привабливості Африки.

Про це заявили за підсумками завершення саміту G20 в Китаї канцлер ФРН Ангела Меркель і міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо поліпшити умови для інвестування в Африку за допомогою того, що наступного року під час нашого президентства хочемо опрацювати план "Compact for Africa", - повідомив Шойбле.

Це дасть змогу державам континенту посилити їх інвестиційну привабливість і створити рамкові умови для роботи з такими міжнародними організаціями як Світовий банк (СБ) і МВФ. Економічно сильні країни повинні більше піклуватися про економіки, що розвиваються і народжуються, підкреслив він.

Меркель зі свого боку зазначила, що обсяг прямих інвестицій всередині ЄС вдесятеро перевищує той, який надходить у всі африканські країни при тому, що населення цього континенту вдвічі перевершує населення Євросоюзу.

Канцлер додала, що план для Африки матиме наслідки і для міграційної політики, оскільки за подіями в Сирії та Іраку забувається, як багато біженців прибуває в Європу саме з Африки. Вона вважає "нагальною необхідністю" пустити потік приватних інвестицій у країни Африки, оскільки на рівні програм державної підтримки зробити це навряд чи можливо. Підтримка з боку керівництва МВФ в особі Крістін Лагард вже є, запевнила глава німецького уряду, ведеться робота з СБ. Вже найближчим часом опрацьовано план дій для деяких країн, які "особливо важливі в плані співпраці в питаннях міграції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-