Меркель не піде на повідку в Анкари у

Меркель не піде на повідку в Анкари у "вірменському питанні"

Укрінформ
Уряд ФРН і особисто його глава Ангела Меркель не збираються поступатися принципами і дистанціюватися від резолюції про визнання геноциду вірмен Османською імперією 101 рік тому.

Про це заявили в п'ятницю на брифінгу в Берліні спікери німецької влади, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Канцлер жодною мірою не дистанціюється від резолюції, якраз навпаки", - запевнив офіційний представник Штеффен Зайберт.

"Ні про яке дистанціювання не може бути й мови... Міністр Штайнмайєр підтримував, підтримує і підтримуватиме резолюцію бундестагу", - в унісон сказав представник МЗС Мартін Шефер про свого керівника.

Як відомо, німецький парламент 3 місяці тому більшістю голосів ухвалив резолюцію, яка стала справжнім каменем спотикання у відносинах між Берліном і Анкарою.

Саме через неї турецька влада не дає дозвіл на відвідання німецькими парламентарями військовослужбовців бундесверу на базі ВПС Інджирлик, вимагаючи, щоб уряд ФРН "дистанціювався". Туреччину не заспокоює навіть те, що резолюція не має зобов'язуючого характеру, по суті - не має юридичної сили.

Жвава дискусія на прес-конференції виникла після появи в ЗМІ, в п'ятницю вранці, повідомлень про те, що уряд готовий піти на поступки. Зайберт назвав такі повідомлення "невірним розумінням".

"Нам важливе перебування там наших солдатів, які є важливою частиною боротьби з ІДІЛ. В Інджирлику наші солдати пліч-о-пліч з турецькими партнерами борються з ІДІЛ", - відзначив Шефер.

Очевидно, Меркель порушить тему відвідання бази Інджирлик під час зустрічі з турецьким президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом на полях майбутнього саміту G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-