Канада вимагає припинити застосування хімічної зброї у Сирії

Канада вимагає припинити застосування хімічної зброї у Сирії

Укрінформ
Канада вимагає притягнути до відповідальності винних у застосуванні хімічної зброї у Сирії.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Винні в огидному застосуванні хімічної зброї повинні бути притягнені до відповідальності за свої дії та грубе порушення законодавства. Міжнародна спільнота повинна вимагати у Сирії дотримання її зобов’язань згідно із Конвенцією про хімічну зброю, міжнародним гуманітарним правом та резолюцією Радбезу ООН», - сказав Діон.

За його словами, уряд Канади «глибоко стурбований» інформацією про використання сирійськими урядовими військами та терористами ІДІЛ хімічної зброї та наполягає на продовженні розслідування цих фактів ООН.

Окрім цього він закликав припинити обстріли об’єктів цивільної інфраструктури та відмовитися від невибіркових бомбардувань. «Канада також вимагає негайно від уряду Сирії та ІДІЛ припинити обстріли цивільних та цивільної інфраструктури, зокрема лікувальних закладів, а також використання бочкових бомб та іншої невибіркової зброї, включно із хімічною», - наголосив глава МЗС Канади.

Як повідомлялося, експерти ООН та Організації із заборони хімічної зброї провели спільне дослідження, за результатами якого поклали відповідальність за два випадки застосування отруйних речовин на сирійські урядові війська та підтвердили використання хімзброї терористами ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-