У Франції – «надзвичайно високий» рівень загрози терактів у школах

У Франції – «надзвичайно високий» рівень загрози терактів у школах

Укрінформ
Рівень терористичної загрози у французьких школах є «надзвичайно високим», проте влада всі сили та засоби спрямовує на запобігання їм.

Про це сьогодні за підсумками наради Ради міністрів у Єлисейському палаці заявив офіційний представник уряду Франції, міністр сільського господарства країни Стефан Ле Фоль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Запроваджено режим повної та виключної пильності. Усі засоби залучені, а заходи здійснюються з метою захисту та уникнення можливих терористичних нападів. Ми знаходимося на рівні загроз, які оцінюються як надзвичайно високі», - сказав Ле Фоль.

Він нагадав, що минулого тижня уряд представив комплекс заходів безпеки у навчальних закладах, які є «потенційною ціллю бойовиків ІДІЛ».

Франція мобілізувала 3 тис. резервістів Національної жандармерії, яка приділятиме особливу увагу об'єктам поблизу навчальних закладів упродовж навчального року.

Також школи охоронятимуть мобільні військові патрулі спільно з муніципальною поліцією.

Викладацький склад та інший персонал навчальних закладів пройшов спеціальні курси та навчання на випадок виникнення надзвичайних подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-