У Франції арештували родича нападника на Charlie Hebdo

У Франції арештували родича нападника на Charlie Hebdo

Укрінформ
У Франції взяли під варту родича одного з терористів-учасників нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року. 

Про це повідомляє DW.

"Двадцятирічного студента Мурада Хаміда підозрюють в зв'язку з терористичними організаціями та в участі у підготовці до терактів", - йдеться у повідомленні.

Наприкінці липня Хамід був затриманий під час спроби перетнути болгарсько-турецький кордон, а у п'ятницю, 26 серпня, він був екстрадований до Франції. Правоохоронці припускають, що він намагався пробратися до Сирії, щоб долучитися до терористичного угруповання "Ісламська держава".

Минулоріч, одразу після теракту в редакції Charlie Hebdo, Хаміда взяла під варту французька поліція, проте за 48 годин відпустили. При цьому ще з 2014 року його ім'я було занесене до реєстру французьких органів безпеки з переліком людей, які дотримуються радикальних переконань.

Нагадаємо, в результаті збройного нападу на редакцію Charlie Hebdo 7 січня 2015 року загинули 12 осіб. Напад скоїли брати Шеріф і Саїд Куаші, які заявили про свою приналежність до угруповання "Аль-Каїда". Одна з сестер затриманого Мурада Хаміда була одружена з Шеріфом Куаші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-