Ватикан хоче стати ближчим до Китаю

Ватикан хоче стати ближчим до Китаю

Укрінформ
Ватикан сподівається на покращення відносини із Китаєм після десятиліть взаємної недовіри.

Про це заявив Державний секретар Святого Престолу кардинал П'єтро Паролін.

«Є дуже багато сподівань, що у відносинах між Святим Престолом та Китаєм відбудуться зміни, розпочнеться новий сезон», - наводить його слова Reuters.

Зважаючи на те, що Ватикан досі не має дипломатичних відносин із Китаєм, кардинал наголосив, що веде мову саме про офіційні відносини.

Він додав, що це піде на користь не лише Ватикану та Китаю, а й усьому світові. «Від цього виграють не лише католики у країні Конфуція, а й уся країна, що може похвалитися однією з найвеличніших цивілізацій на планеті. Це також сприятиме упорядкованому, мирному та плідному співіснуванню усіх народів у світі, де так багато конфліктів і протистоянь», - підкреслив Паролін.

Однак він визнав, що дві країни досі дивляться на багато речей по-різному. «Слід бути реалістом та прийняти те, що між Святим Престолом та Китаєм досі є багато проблем, які потребують розв’язання. Через свою заплутаність вони часто можуть створювати різні точки зору», - пояснив кардинал.

Нагадаємо: Пекін розірвав відносини із Ватиканом у 1951 році, невдовзі після приходу до влади Комуністичної партії, яка почала переслідувати релігійні організації та призначати єпископів без згоди Святого Престолу.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-