Уряд ФРН сподівається, що нова концепція цивільної оборони не викличе паніки

Уряд ФРН сподівається, що нова концепція цивільної оборони не викличе паніки

Укрінформ
Німецький уряд сподівається, що нова концепція цивільної оборони не викличе паніки серед населення.

Про це сказав у понеділок на прес-конференції у Берліні речник Міністерства внутрішніх справ Йоханнес Дімрот, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Нова концепція взагалі не має нічого спільного з панікою, навпаки - це корисні поради про те, що і як робити", - сказав чиновник.

У документі, який буде подано на розгляд уряду в найближчу середу, населенню пропонується, серед іншого, мати вдома запаси продовольства і води на кілька днів, уперше після закінчення холодної війни.

Дімрот відзначив, що в концепції, яка піддалася "багаторічній актуалізації", передбачаються різні ситуації - природні катастрофи, терористичні атаки в тому числі. Він прямо не відповів на запитання, чи пов'язана поява нової концепції із загрозою війни, зазначивши лише, що з 1995 року, коли затверджувався попередній подібний документ, "зовнішньополітична ситуація змінилася" і МВС зробило оцінку цих змін.

Проте опозиція вже піддала критиці концепцію, заявивши, що деякі її положення (які потрапили в пресу наприкінці минулого тижня) можуть викликати паніку серед населення, якому її запропонують після обговорення в уряді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-