Росія хоче розколу серед країн НАТО - литовський міністр

Росія хоче розколу серед країн НАТО - литовський міністр

Укрінформ
Своєю пропозицією з безпеки польотів літаків над Балтійським морем Росія хоче внести розкол серед країн НАТО.

Про це заявив міністр оборони Литви Юозас Олекас, інформує Delfi.

"Тут можлива спроба (застосування принципу) "розділяй і володарюй", - зазначив міністр.

За його словами, проблему польотів російських літаків з включеними транспондерами слід вирішувати не на двосторонньому рівні, а в міжнародному форматі.

"Вважаю, що їхні (пропозиції) необхідно обговорювати комплексно. Таким форматом, в якому ми могли б з усіх питань дуже красиво домовитися, є Віденський документ. Ми не раз пропонували Росії обговорити й домовитися щодо його оновлення", - сказав Олекас.

У свою чергу поведінку Москви він назвав "спекулятивною".

"Це таке підкидання "кісточок". Спочатку Росія в односторонньому порядку перервала нашу домовленість з обміну інформацією, її теж варто помалу відроджувати, якщо ми хочемо щось робити, а потім дивитися вперед. Що їм не подобається, вони все відкидають убік і намагаються запропонувати щось, чим можна спекулювати, а в тому, що пропонуємо ми, вони не беруть участі", - зазначив міністр.

Міноборони Росії на початку серпня повідомляло про те, що запросило експертів Альянсу у Москву для переговорів про можливість у регіоні Балтійського моря літати з включеними транспондерами для усіх військових літаків. У НАТО стверджують, що польоти військових літаків Росії з відключеними транспондерами створюють загрозу для цивільної авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-