Стало відомо про ще двох загиблих у Сирії російських офіцерів

Стало відомо про ще двох загиблих у Сирії російських офіцерів

Укрінформ
Російська група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) повідомила, що виявила в Солнечногорську могили двох загиблих у Сирії офіцерів Сил спецоперацій ЗС Росії.

Про це повідомляє CIT.

Капітани Олег Архирєєва і Максим Сороченко були поховані на кладовищі в підмосковному Солнечногорську впродовж року. Інформацію про загибель офіцерів під час російської кампанії в Сирії CIT підтвердили родичі і товариші по службі військових.

За даними CIT, Олег Архирєєв загинув 9 червня 2016 року. Джерело групи, близьке до командування підрозділу Збройних сил Росії, розповіло, що Архирєєва відряджали до Сирії для проходження служби як кулеметника. Група розслідувачів посилається на знайомих капітана, які розповіли, що Архирєєв підірвався на міні під час операції в Сирії.

Капітан Максим Сороченко, повідомляє CIT, загинув 19 листопада 2015 року. Обставини його смерті групі невідомі. Розслідувачі встановили його приналежність до Сил спецоперацій Росії через шеврон підрозділу, який знаходиться на могильній плиті капітана. Цього ж дня, 19 листопада 2015 року, в Сирії загинув інший російський офіцер - капітан Федір Журавльов.

Російська влада офіційно повідомляла про загибель 20 російських військових у Сирії. Водночас імена двох з них - членів екіпажу збитого на початку серпня вертольота Мі-8 - невідомі. У Солнечногорську знаходиться військова частина 92154 - центр «Сенеж» Сил спеціальних операцій Збройних Сил Росії.

Згідно з чинними російськими законами, оприлюднення втрат під час проведення «спецоперацій» протизаконно.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-