В Фіджі вирішили поки не міняти прапор

В Фіджі вирішили поки не міняти прапор

Укрінформ
Уряд Фіджі оголосив, що на даному етапі не буде змінювати національний прапор країни з символом Великобританії Union-Jack.

Про це повідомляє The Guardian.

Прем'єр-міністр країни Френк Байнімарама сказав, що кошти, які мали бути спрямовані на зміну прапора, будуть перенаправлені на боротьбу з наслідками циклону «Вінстон».

Він також сказав, що був глибоко зворушений, побачивши як населення Фіджі згуртувалося навколо національного прапора, святкуючи першу в історії країни золоту медаль на Олімпійських іграх, яку збірна Фіджі з регбі завоювала в Ріо.

«Незважаючи на те, що я особисто, як і раніше, переконаний, що нам потрібно замінити деякі колоніальні символи на прапорі на істинно самобутній образ нашого сьогодення і майбутнього, з лютого для уряду стало очевидно, що в доступному для огляду майбутньому міняти прапор не потрібно», - наголосив він.

«Кошти від процесу зміни прапора краще витратити на даний час, допомагаючи фіджійцям стати на ноги», - підкреслив Глава уряду.

Нагадаємо: у лютому минулого року Байнімарама оголосив про плани змінити прапор, який вперше було піднято в 1970 році, коли Фіджі проголосили незалежність від Великобританії.

Сучасний прапор країнами містить у лівому верхньому кутку зменшену версію прапора Великобританії Union Jack. У правій частині національного прапора Фіджі зображений гербовий щит, елемент герба тихоокеанської держави. Раніше влада заявляла, що має намір позбутися від символу Великобританії на своєму прапорі.

Прихильники зміни прапора у Фіджі вважали його занадто колоніальним, тоді як опозиція заявляла про спробу уряду «марно витратити гроші платників податків», оскільки консультацій з громадськістю не було проведено. Відтоді суперечки з даного питання тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-