Шведські прокурори допитають Ассанжа просто у посольстві Еквадору

Шведські прокурори допитають Ассанжа просто у посольстві Еквадору

Укрінформ
Засновника порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який п'ятий рік живе в посольстві Еквадору в Лондоні, допитають просто у диппредставництві.

Такої домовленості досягнуто між владою Швеції, де Ассанжа звинувачують у сексуальному насильстві, й Еквадору, повідомляє Російська служба ВВС.

"Зустріч пройде в посольстві Еквадору в Лондоні, її дата буде призначена найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається в заяві еквадорського МЗС, Швеція у червні подала запит про зустріч та бесіду з Ассанжем, і генеральний прокурор південноамериканської країни дав позитивну відповідь.

Водночас наголошується, що Ассанжеві на території Еквадору, як і раніше, надано притулок, а юридичною підставою для допиту буде підписана країнами торік у грудні угода про співробітництво в боротьбі зі злочинністю.

Нагадаємо, Джуліан Ассанж переховується в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року. Шведські прокурори хочуть допитати Ассанжа у справі про нібито зґвалтуванні і сексуальних домаганнях у середині 2010 року щодо двох жінок-волонтерок WikiLeaks, які не подавали формальних позовів. Сам він відкидає звинувачення і вважає своє переслідування політично мотивованим.

Сайт WikiLeaks здобув популярність після публікації таємних матеріалів Пентагону, Держдепартаменту та інших державних органів США.

Раніше робоча група ООН з незаконного позбавлення волі опублікувала доповідь, у якій ідеться, що Велика Британія і Швеція незаконно утримували Ассанжа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-