Трамп звинуватив Клінтон у намірі заборонити американцям зброю

Трамп звинуватив Клінтон у намірі заборонити американцям зброю

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що його суперниця Гілларі Клінтон має намір забрати в американців законне право на зберігання зброї.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Гілларі хоче скасувати, саме скасувати другу поправку [до Конституції США, що гарантує право громадян на носіння та зберігання зброї]. До речі, якщо у неї це вийде, ви вже нічого не зможете зробити, хлопці", - сказав Трамп, виступаючи на мітингу в штаті Північна Кароліна.

Промова Трампа була звернена до захисників другої поправки, яких він закликав зупинити Клінтон на її шляху до влади.

Висловлювання кандидата викликали бурхливу реакцію в соцмережах, багато користувачів яких почали звинувачувати Трампа в закликах до насильства.

Представник кампанії Клінтон Роббі Мук назвав заяви кандидата-мільярдера небезпечними.

Однак представники кампанії Трампа заявили, що він просто закликав прихильників другої поправки об'єднатися і прийти на виборчі дільниці.

"У цьому році вони будуть голосувати в рекордній кількості, і аж ніяк не за Гілларі Клінтон, а за Дональда Трампа", - йдеться в заяві кампанії.

Клінтон раніше заявляла про плани посилити ряд законів про зброю, однак не говорила безпосередньо про бажання повністю скасувати право на зберігання і носіння зброї.

Фото: Splash News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-