Екс-глави служб безпеки США: Трамп може стати

Екс-глави служб безпеки США: Трамп може стати "найбезрозсуднішим президентом"

Укрінформ
50 високопоставлених експертів з питань безпеки від Республіканської партії США виступили з різкою заявою щодо висунення мільярдера Дональда Трампа офіційним кандидатом на президентських виборах.

Як повідомляється у вівторок, 9 серпня, республіканці попереджають, що Трамп в разі обрання може стати "найбезрозсуднішим президентом в американській історії", пише DW.

"Ми переконані, що він може бути небезпечним президентом, який піддасть ризику благополуччя і національну безпеку нашої країни", - йдеться в заяві.

Високопоставлені функціонери також вважають, що Трамп не підходить для президентської посади, повторивши висловлювання кандидата від демократів Хілларі Клінтон. За словами авторів заяви, Трампу не вистачає "характеру, цінностей та досвіду" для того, щоб бути президентом. Крім цього, мільярдер демонструє "тривожне нехтування основними фактами" міжнародної політики. "Він не може або не хоче відокремлювати правду від брехні", - зазначається у зверненні групи.

Серед співавторів заяви значаться колишні керівники національних служб безпеки, керівники розвідувальних відомств, вищих президентські радники і представники американського ринку. Вони працювали за президентів-республіканців починаючи з Річарда Ніксона до Джорджа Буша. Підписанти заяви не вказали, чи будуть голосувати за Хілларі Клінтон, висловивши в її адресу деякі "сумніви", проте ясно дали зрозуміти, що ніхто з них не віддасть свій голос за Трампа.

Дональд Трамп, у свою чергу, назвав авторів листа "приреченою вашингтонської елітою, яка намагається хапатися за владу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-