Путін пообіцяв Ердогану поступово скасувати антитурецькі санкції

Путін пообіцяв Ердогану поступово скасувати антитурецькі санкції

Укрінформ
Росія має намір поетапно скасовувати спеціальні економічні заходи й обмеження відносно турецьких компаній.

Про це заявив у вівторок президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє РІА Новости

"Після прес-конференції у нас буде ще можливість детально поговорити з керівниками великих компаній двох країн. Маю на увазі поетапно скасовувати введені раніше спеціальні економічні заходи відносно турецьких компаній, обмеження", - сказав Путін.

Він також пообіцяв найближчим часом відновити чартерні рейси з Росії в Туреччину. 

"Ми розглянули можливості відновлення чартерного авіасполучення, це, мабуть, теж справа техніки і найближчого часу", - сказав Путін.

Зустріч президентів Росії і Туреччини стала першою після кризи в двосторонніх відносинах, що призвела, зокрема, до обмеження чартерних перевезень. 

Переговори голів держав тривали близько двох годин. Потім сторони почали обговорювати питання двосторонньої співпраці в розширеному складі за участі міністрів та послів.

Як повідомлялося, 29 червня Ердоган і Путін поговорили по телефону уперше після інциденту із Су-24, який було збито в листопаді 2015 року. Після розмови Путін заявив, що має намір доручити уряду країни відновити співпрацю з Туреччиною. Пізніше він підписав указ про зняття заборони на продаж туристичних путівок до Туреччини.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-