Ердоган розповів, чого чекає від зустрічі з Путіним

Ердоган розповів, чого чекає від зустрічі з Путіним

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган напередодні візиту у Петербург в інтерв'ю ТАСС розповів, чого чекає від зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Матеріал розміщено на сайті інформагентства.

«Звичайно, у нас є деякі розбіжності з кримсько-татарського питання. Стосовно цієї проблеми мені раніше говорив шановний Володимир, що це питання буде вирішено, і мені не варто турбуватися про це. Для того, щоб подолати наявні труднощі у нашому світі, я вважаю, ми маємо сконцентруватися на мирному співіснуванні», - сказав Ердоган.

При цьому він знову називає президента РФ «другом»: «Це буде історичний візит, новий початок. На переговорах з моїм другом Володимиром, я вірю, буде відкрито нову сторінку у двосторонніх відносинах. Нашим країнам потрібно багато чого зробити разом».

Ердоган заявив, що нова сторінка у двосторонніх відносинах передбачає співпрацю у військовому напрямку, у сферах культури та економіки. Зокрема, йдеться про озвучений раніше план довести товарообіг між Росією та Туреччиною до 100 мільярдів доларів.

Як відомо, зустріч турецького та російського президентів у Санкт-Петербурзі відбудеться 9 серпня. 

29 червня Ердоган і Путін поговорили телефоном уперше після інциденту з Су-24, який було збито у листопаді 2015 року. Після розмови Путін заявив, що має намір доручити уряду країни відновити співпрацю з Туреччиною. Пізніше Путін підписав указ про зняття заборони на продаж туристичних путівок у Туреччину.

Раніше, Ердоган розкритикував позицію західних країн щодо спроби військового перевороту у Туреччині. «Захід вважав за краще залишити Анкару наодинці», - сказав він в інтерв'ю французькій Le Monde».

За словами глави держави, представники західних країн не повинні ставити під сумнів чисельність заарештованих учасників спроби перевороту, а також тих, кого було відсторонено від роботи за підозрою у зв'язках з терористами Фетуллаха Гюлена.

Президент вказав, що 15 липня Туреччина зіткнулася з небаченим за масштабом актом тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-