Репортаж про румунських торговців контрабандною зброєю назвали фейком

Репортаж про румунських торговців контрабандною зброєю назвали фейком

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол Румунії в Великобританії Дан Михалаке назвав оприлюднену журналістами британського видання Sky News інформацію про румунських торговців контрабандним зброєю маніпуляцією.

Таку думку він висловив в інтерв'ю румунським ЗМІ.

«Думаю, нам слід спокійно ставитися до таких повідомлень. Після оприлюдненої інформації підуть і офіційні звернення румунськоъ влади до британських державних інститутів. Не виключено, що ми звернемося і до відповідних британських організацій щодо регулювання діяльності ЗМІ та звернемо особливу увагу на те, що в даному конкретному випадку ми маємо справу з маніпуляцією», - зазначив дипломат.

Раніше в поліції Румунії повідомили, що показана в репортажі британських журналістів зброя є мисливською і ніякого відношення до контрабандних постачань не має.

«В результаті проведених перевірок було встановлено, що моделі представленої журналістами зброї відносяться до мисливських. Законними власниками такої зброї в нашій країні є асоціації мисливців, колекціонери, а також персонал лісових господарств», - йдеться в комюніке румунських правоохоронців.

У поліції заявили при цьому, що в даний час тривають перевірки нв предмет можливих порушень юридичних норм зберігання зброї та боєприпасів.

Нагадаємо: британське видання Sky News оприлюднило матеріали журналістського розслідування про незаконну торгівлю зброєю на території Румунії. Зокрема, журналісти стверджують, що частина зброї поставляється в Румунію з України, а потім вона продається на ринки третіх країн, потрапляючи до рук терористів та кримінальних угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-