У Румунії прокоментували повідомлення про приплив нелегальної зброї з України

У Румунії прокоментували повідомлення про приплив нелегальної зброї з України

Укрінформ
Правоохоронні органи і силові структури Румунії повинні більш ефективно співпрацювати у сфері боротьби з торговцями зброєю, а румунське законодавство в цій сфері слід посилити.

Так колишній директор Румунської служби інформації Костін Джеорджеску прокоментував оприлюднену іноземними ЗМІ інформацію про незаконну торгівлю зброєю в Румунії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Добре, що такі інформації з'являються. Це зобов'язує влади прийняти більш жорсткі заходи. В кінцевому підсумку, вивезена з Румунії зброя потрапляє до рук терористів і мафіозних кланів. Нам необхідно більш тісна співпраця в цьому плані з Україною, з митними властями. Для скорочення кількості злочинів у цій сфері ми зобов'язані посилити і національне законодавство, підвищити ефективність взаємодії Управління по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом, Румунської служби інформації та Служби зовнішньої розвідки», - зазначив Джеорджеску.

В Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю і тероризмом заявили, що проведуть власне розслідування.

Раніше британське видання Sky News оприлюднило матеріали журналістського розслідування про незаконну торгівлю зброєю на території Румунії. Зокрема, журналісти стверджують, що частина зброї поставляється до Румунії з України, а потім зброя продається на ринки третіх країн, потрапляючи до рук терористів і кримінальних угруповань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-