У Росії сибірку виявили вже у 23 людей

У Росії сибірку виявили вже у 23 людей

Укрінформ
Сибірка виявлена у 23-х жителів на Ямалі.

Про це пише ВВС.

"Міністр охорони здоров'я РФ Вероніка Скворцова вчора озвучила інформацію, що збудник сибірки виявлено у 23 осіб", - заявила прес-секретар округу Наталія Хлопунова в середу.

У вівторок головний позаштатний спеціаліст МОЗ РФ з інфекційних захворювань Шестакова Ірина повідомила, що число підтверджених випадків захворювання у людей досягло 20-ти (серед хворих - вісім дітей).

Для боротьби з захворюванням задіяні армійські підрозділи радіаційного, хімічного і біологічного захисту, вони спалюють рештки оленів. За минулу добу було знищено більше 100 останків, пише Інтерфакс.

"В цілому вже знищені останки близько 200 тварин, враховуючи тренування. Безпосередньо у вогнищі інфекції працюють понад 70 фахівців радіаційного, хімічного та біологічного захисту", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося про вісім підтверджених випадків зараження людей сибіркою на Ямалі. Від небезпечної інфекції померла 12-річний дитина, у підлітка виявили кишкову форму сибірки. Більш як 200 людей в ЯНАО РФ отримують лікування антибіотиками від сибірки.

У Ямальському районі 25 липня був введений карантин через спалах сибірки, від якої загинуло понад 2,3 тис. оленів. За даними влади ЯНАО, причиною спалаху інфекції стало надзвичайно тепле для Крайньої Півночі літо: протягом місяця на Ямалі трималася аномальна спека, до 35 градусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-