США досі не розуміють, що нав'язує Росія в сирійському Алеппо

США досі не розуміють, що нав'язує Росія в сирійському Алеппо

Укрінформ
Американська сторона продовжує обговорювати з Москвою деталі російської заяви щодо "гуманітарної операції" в Алеппо щоб зрозуміти, навіщо примусово виводити опозицію з міста, якщо там треба просто встановити мир.

Про це розповів у п'ятницю під час брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Переговори, які держсекретар Керрі проводить з російським керівництвом, спрямовані на те, щоб краще зрозуміти вчорашню заяву (російської сторони – ред.) щодо встановлення гуманітарного коридору, і що це означає, а також, щоб висловити наші занепокоєння щодо цих коридорів, оскільки в них немає потреби", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що з самого початку йшлося про забезпечення режиму припинення бойових дій в Сирії, передусім, в Алеппо. "Це має бути припинення вогню, яке треба встановити та виконувати в Алеппо та навколо нього", - зауважив Кірбі. За його словами, люди там не повинні піддаватися примусовій евакуації, "вони мають залишатися у своїх домівках з миром, оскільки зникає ризик з боку сил режиму".

Нагадаємо, Росія і уряд Башара Асада в четвер оголосили про "гуманітарну операцію" в контрольованій повстанцями частині міста Алеппо, що перебуває в облозі. Операція має забезпечити "коридори безпеки", щоб люди могли лишити найважливішу опозиційну фортецю Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-