Держдеп поставив під сумнів

Держдеп поставив під сумнів "гуманітарну операцію" Москви в Алеппо

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі допускає, що пропозиція росіян провести "гуманітарну операцію" для сирійських опозиціонерів в Алеппо може бути хитрістю, щоб дозволити військам Асада захопити цю територію.

Про це заявив глава Держдепу у п'ятницю, повідомляє інформагентство Reuters.

"Це ризиковано, якщо це хитрість, то цілком зруйнує існуючий рівень співпраці", - зазначив Керрі.

Росія і уряд президента Сирії Башара Асада в четвер оголосили про "гуманітарну операцію" в контрольованій повстанцями частині міста Алеппо, що перебуває в облозі. Операція має забезпечити "коридори безпеки", щоб люди могли лишити найважливішу опозиційну фортецю Сирії.

Тим часом ООН висловила стурбованість з приводу цього плану, а в адміністрації США припускають, що це може бути спробою захопити місто та змусити бійців опозиції здатися.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чому операція, яку міністр оборони Росії охарактеризував як "гуманітарна", може бути хитрістю, Керрі зауважив: "Ми глибоко стурбовані щодо самої дефініції, і я розмовляв з Москвою двічі за останні 24 години."

У цьому зв'язку він зазначив, що існує потенційно складна задача, яка потребує вирішення, і над чим працює ціла команда, яка має встановити, чи дійсно це є реальним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-