Держдеп: Заява Байдена про Путіна-диктатора говорить сама за себе

Держдеп: Заява Байдена про Путіна-диктатора говорить сама за себе

Укрінформ
У Держдепі США не стали конкретизувати своєї позиції щодо заяви віце-президента США Джо Байдена, у якій він назвав президента РФ Володимира Путіна диктатором, втім підкреслили, що Вашингтон намагається працювати з Росією в складних питаннях, у тому числі щодо Сирії і України.

Це зазначив під час брифінгу в четвер речник Деражвного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я не можу характеризувати заяви віце-президента, я думаю, вони говорять самі за себе... Він (Байден – ред.) є віце-президентом Сполучених Штатів, і будь-яка його промова робиться від імені віце-президента", - відповів Кірбі на запитання про те, чи є офіційною позицією американської адміністрації формулювання, що Володимир Путін належить до диктаторів.

У цьому зв'язку він порекомендував звернутися в офіс віце-президента за більш докладними коментарями.

Водночас Кірбі зауважив, що американська сторона продовжує працювати з Росією, щоб досягти прогресу у дуже складних питаннях, таких як Сирія і Україна.

"Все, що я можу сказати, що держсекретар продовжує зосереджуватися на спробах працювати разом з Росією в питаннях, які, на нашу думку, ми можемо опрацювати. Очевидно, це включає Сирію, а також досягнення більшого прогресу у виконанні Мінських домовленостей", - зазначив речник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, Джозеф Байден під час виступу в середу на Загальнонаціональному з'їзді Демократичної партії США розкритикував кандидата від республіканців Дональда Трампа, зазначивши, що він має прихильне ставлення до сучасних диктаторів, таких як російський президент.

"Ми не можемо обрати людину, яка принижує наших союзників, обіймаючи диктаторів таких як Володимир Путін", - заявив у цьому зв'язку віце-президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-