Трамп просить Росію

Трамп просить Росію "хакнути" ще 30 тисяч особистих листів Клінтон

Відео
Укрінформ
Кандидат від Республіканської партії США Дональд Трамп закликав росіян зламати доступ до 30 тис. електронних листів свого конкурента від демократів Гілларі Клінтон з її особистого серверу, які вона не передала уряду США через те, що вони не носили службового характеру.

Про це, як повідомило у своєму Твіттері впливове американське видання Politico, Трамп заявив під час прес-конференції в середу.

"Росіє, якщо ви слухаєте, я сподіваюся, що ви можете зламати доступ до 30 тис. електронних листів, які відсутні", - заявив республіканський кандидат.

При цьому він висловив упевненість, що ця афера була би "гарно винагороджена" американською пресою.

Як повідомляв Укрінформ, перед початком Загальнонаціонального з'їзду Демократичної партії у Філадельфії сайт WikiLeaks оприлюднив близько 20 тис. вкрадених електронних листів комітету партії. У них, зокрема, йшлося про те, що керівництво демократів прагнуло добитися перемоги на праймеріз Гілларі Клінтон, ніж Берні Сандерса. Це спричинило хвилювання з боку прихильників Сандерса, які вилилися в протести безпосередньо під час з'їзду у Філадельфії.

Водночас, за попередніми даними, було встановлено, що до хакерського зламу були причетні російські спецслужби, які залишили сліди у оприлюднених WikiLeaks файлах. Пізніше президент США Барак Обама особисто заявив про причетність Росії до цього інциденту. "Ми знаємо, що росіяни зламали наші системи, не лише державні, а й приватні", - підкреслив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-