Ветерани війни на Дністрі залишають лави протестувальників у центрі Кишинева

Ветерани війни на Дністрі залишають лави протестувальників у центрі Кишинева

Укрінформ
Ветерани збройного конфлікту на Дністрі залишають ряди Громадянської платформи «Гідність і правда», яка організувала антиурядові акції в центрі молдавської столиці.

Більшістю голосів рішення про це було прийнято на засіданні Ради ветеранів, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як повідомили представники Союзу, остаточне рішення про вихід ветеранів з Громадянської платформи буде затверджене після того, як Союз обговорить це питання з її керівниками.

За словами одного з лідерів Союзу ветеранів Раду Присака, рішення про вихід з Громадянської платформи обумовлено тим, що Союз не згоден з перетворенням громадської організації на партію.

Керівник Громадянської платформи Андрій Нестасе поки не прокоментував рішення ветеранів.

Нагадаємо, ГО Громадянська платформа «Гідність і правда» було утворено в середині 2015 року. Організація виступила ініціатором масових антиурядових акцій протесту.

Головними вимогами протестувальників стали відставка керівництва країни і проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

У вересні 2015 року в центрі Кишинева, перед будівлею молдавського уряду було встановлене наметове містечко «Гідності і правди». Пізніше Платформа була перетворена у партію.

Лідер Громадянської платформи, колишній прокурор Андрій Нестасе має намір боротися за посаду президента Молдови. Президентські вибори пройдуть в жовтні нинішнього року.

Фото: ru.publika.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-