Росіяни у Сирії бомбили базу США та Британії - WSJ

Росіяни у Сирії бомбили базу США та Британії - WSJ

Укрінформ
ВПС РФ минулого місяця завдали ударів по військовій базі в Сирії на кордоні з Йорданією, яка використовується спецпризначенцями США та Великої Британії.

Про це пише видання Wall Street Journal з посиланням на держпосадовців у США.

«Росіяни бомбили не нічим не примітний блокпост повстанців. Їхньою метою була база для секретних операцій елітних британських і американських підрозділів», - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що близько 20 британських спецпризначенців залишили базу за добу до інциденту, що стався 16 червня.

У свою чергу, представники Британії цю інформацію не прокоментували.

Повідомляється, що після першого російського удару представники командування США зв'язалися з колегами з РФ і попередили, що ця база не повинна піддаватися нападу, оскільки задіяна в боротьбі проти ІДІЛ. Втім, через 90 хвилин росіяни повторили повітряний удар, причому пілоти російських літаків, з якими американці намагалися встановити зв'язок, не відповідали.

За словами видання з посиланням на офіційних чиновників, після повернення літаків РФ на базу Пентагон зажадав від росіян пояснень. Ті відповіли, що ударів завдали спеціально, адже вважали, що вражена база використовувалась бойовиками ІД. Крім того, росіяни запевнили, що Йорданія заздалегідь дала «добро» на повітряну атаку. Натомість, йорданці заперечили ці твердження Росії.

Як зазначає WSJ, ризик загибелі американських чи британських спецпризначенців посилив опозицію в Пентагоні та ЦРУ щодо розміщення росіян в Сирії. Втім, «чиновники з Білого Дому та Держдепартаменту, побоюючись ескалації військового втручання США в Сирії, вирішили досягнути компромісу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-