Міжнародна коаліція проти ІД досягла ключового моменту кампанії

Міжнародна коаліція проти ІД досягла ключового моменту кампанії

Укрінформ
Учасники міжнародної коаліції на чолі зі США досягли ключового моменту своєї кампанії у боротьбі з "Ісламською державою" - вони як ніколи близькі до взяття Мосула.

Як зазначає DW, у спільній заяві коаліції, зробленій у четвер після дводенних переговорів у Вашингтоні, йдеться про сталий прогрес іракських сил та сил сирійської опозиції у напрямку Мосула - одного з найбільших міст Іраку, яке і досі контролюється ісламістськими радикалами - та сирійського міста Ракка.

"Наша коаліція і наші партнери на місцях витиснули "Ісламську державу" з майже половини території, яку вона колись займала в Іраку та з 20 відсотків у Сирії", - заявив держсекретар США Джон Керрі.

Він навів і інші показники успіху, як-от відновлення контролю над іракськими містами Рамаді та Фаллуджа, ліквідацію лідерів ІД та посилення безпеки уздовж кордону між Сирією і Туреччиною.

Останньою важливою перемогою коаліції стало захоплення повітряної бази за 65 кілометрів на південь від Мосула, що стало ще одним кроком на шляху до визволення міста.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який також брав участь у переговорах, заявив, що відновлення контролю над Мосулом допоможе боротися з "Ісламською державою" і в Сирії, тому що групи бойовиків ІД у двох країнах пов’язані між собою.

Фото: vlada.io

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-