США запропонували Туреччині допомогу у оформленні запиту на екстрадицію Гюлена

США запропонували Туреччині допомогу у оформленні запиту на екстрадицію Гюлена

Укрінформ
Американська адміністрація запропонувала Анкарі допомогу в оформленні необхідного пакету документів для екстрадиції Фетхуллаха Гюлена, якого влада Туреччини звинувачує в організації недавньої спроби перевороту.

Про це повідомив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми запропонували, хоча цього від нас не вимагалося, але ми запропонували їм (турецькій стороні – ред.) допомогти в процесі оформлення запиту, навіть надіслати до них групу, якщо вони погодяться", - наголосив Кірбі, відповідаючи на запитання про ситуацію навколо Гюлена.

Він підкреслив, що американська сторона ставиться відповідально до цього питання та готова серйозно розглядати всі звинувачення. Натомість, за його словами, ті документи, що надійшли з Анкари, не містять доказової бази.

"Якщо йдеться про запит на екстрадицію, він має базуватися на доказах, а не на звинуваченнях. Як я вже сказав, вони (влада Туреччини – ред.) надіслали деякі документи, й ми продовжуємо їх вивчати, але я не можу зараз давати оцінку, що буде далі", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, Кірбі наголосив, що Сполучені Штати уважно слідкують за подіями в цій країні. За його словами, держсекретар Керрі контактував зі своїм турецьким колегою чотири рази впродовж кількох днів.

Речник Держдепу підкреслив, що зараз ситуація в Туреччині розвиваються дуже активно, тож складно бути постійно в курсі щодо кожного рішення, яке приймається владою і чому воно приймається саме в такий спосіб. "Туреччина – не тільки наш союзник по НАТО, ми маємо з ними двостороннє і багатостороннє співробітництво",- пояснив Кірбі, додавши, що в Вашингтоні ставляться до цих відносин "дуже серйозно".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-