США так і не отримали доказів від Туреччини для екстрадиції Гюлена

США так і не отримали доказів від Туреччини для екстрадиції Гюлена

Укрінформ
Серед матеріалів, які офіційна Анкара надала Вашингтону на проповідника Фетхуллаха Гюлена зі звинуваченнями у його причетності до спроби військового перевороту в Туреччині, відсутні документи, необхідні для здійснення екстрадиції.

Про це заявив у середу під час зустрічі з журналістами у Вашингтоні державний секретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується пана Гюлена, ми послідовно зазначали нашим друзям та союзникам у Туреччині, які саме докази нам потрібні", - зазначив Керрі.

Він підкреслив, що кілька разів у телефонних розмовах з міністром закордонних справ Туреччини наголошував, що непідкріплені звинувачення Фетхуллаха Гюлена не відповідають вимогам про екстрадицію.

"Ми маємо суворо визначений список вимог, які повинні бути виконані, щоб екстрадиція відбулася", - зауважив він.

Водночас глава Держдепу поінформував, що ніхто з його відомства не контактував з турецьким проповідником, який проживає на території Сполучених Штатів. Він зазначив, що це зараз недоцільно робити через відсутність відповідного запиту з боку Туреччини до Міністерства юстиції США.

Як повідомляв Укрінформ, турецька сторона у вівторок надала Вашингтону деякі матеріали на Фетхуллаха Гюлена, вимагаючи його екстрадиції. Втім у США не побачили в них доказів причетності проповідника до спроби військового перевороту в Туреччині минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-